Halový Žuch 2018

Dnes se nás sešlo opět o něco méně. Asi to bude vliv více faktorů – je to k nám relativně daleko, byla velká zima a v televizi bojovali naši hokejisté o bronzovou medaili. První dva faktory bohužel neovlivníme, třetí se alespoň trochu snažil pan Sucharda napravit pravidelnými zprávami z ledové plochy. Bohužel, byla z toho bramborová medaile. I nám se dařilo se střídavými úspěchy. Někdo sice zalétal hůře, na druhou stranu se mezi nejlepšími objevily nové tváře. Nejvyšších pozic sice již delší dobu mezi házedláři pravidelně dosahuje Jan Procházka z Karlových Varů, nevybavuji si ovšem, že by kdy u nás byli na stupních vítězů děčínský Milan Soukup a lounský Jan Melika. Pokud se nepletu, oba soutěžící létali s modely velmi podobnými érům pana Procházky. Takže tentokrát zůstaly vzadu jak modely uhlíkové, tak i naše klasické „polystyréňáky“. Ve startovním poli chyběli mladší žáci, starších také nebylo dost na plné obsazení stupňů vítězů, junior byl jen jeden, takže o alespoň trochu důstojnou účast se opět postarali naši věrní senioři. Házedlářská soutěž plynula rychlým tempem kupředu a za hodinu jsme byli hotovi.

Přestávku mezi oběma kategoriemi, kdy pořadatelé rychle počítali výsledky halových házedel a vypisovali diplomy pro nejlepší, vyplnil kolega Mirek Procházka vystoupením se svým akrobatickým modelem. Hezká akrobacie a ve chvíli, kdy jsem chystal provokaci tvrzením, že pilot Šonka v Budapešti podlétl most, přidal Mirek jako bonus i jeden průlet mezi střechou a kovovými svorníky držícími naši halu pohromadě. Zaslouženě se dočkal velkého potlesku. V půl čtvrté již mohla vypuknout druhá kategorie, kterou byly gumáčky A6. O nejlepší výkon se jako již tradičně postaral varnsdorfský Evžen Belo, kterému s menším odstupem sekundovali karlovarští Jan Procházka a Václav Dlouhý s naším juniorem Petrem Blaschkou.

Pak se opět počítalo a vypisovaly diplomy, čehož Mirek Procházka využil k druhému vystoupení se svým akrobatem. Po vyhlášení vítězů této kategorie byla soutěž oficiálně ukončena. Ale ještě chvíli postával u baru paní Blaschkové hlouček dospělých, který vášnivě diskutoval o modelářských akcích, které nás teprve čekají. Oceňujeme, že dnes nejvzdálenější účastníci z Karlových Varů s námi vydrželi až do konce. Po odjezdu soutěžících jsme v hale uklidili lavičky, pozhasínali, zamkli a přesunuli naše vybavení zpět do dílny. Tím byl Halový Žuch 2018 definitivně ukončen. V naší hale se opět sejdeme až v samém závěru letošního roku.

Výsledková listina ZDE!

Z. Hykš

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Zdeněk Hykš. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

1 komentář u „Halový Žuch 2018

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *