Přebor mládeže Středočeského kraje 2014

Týden po naší „ústecké“ soutěži, se konal na letišti v Panenském Týnci Přebor mládeže Středočeského kraje. Přestože se souběžně s tímto přeborem konalo také třetí kolo Pražské ligy, byly to závody o poznání komornější. A také klidnější. Provoz na letišti nebyl v podstatě žádný a přál nám i mírný vítr, který odnášel vypuštěné modely mimo zapovězenou přistávací dráhu, na druhou stranu od nebezpečného stromořadí severně od letištní plochy. Trochu starostí nám dělalo jen sluníčko, které se za celou soutěž neukázalo. Na rozdíl od předpovědi bylo celý den zamračeno a poměrně chladno, takže jsme si museli důkladně pohlídat především kategorii A3, kvůli které jsme si sem zajeli. Protože jsme ale měli spoustu času, odložili jsme A3 na později s tím, že s postupujícím časem bude přeci jenom tepleji. Nejprve jsme proto odlétali házedla. Nebylo to sice tak výtečné jako před týdnem, ale dosažené výkony přesto potěšily. Sluníčko se stále neukazovalo a tak jsme se chtě nechtě pustili i do malých větroňů A3. Naštěstí se občas otevírala startovací okna, díky kterým jsme dosáhli i několika maximálních časů. Nakonec jsme celkem v pohodě dosáhli toho, co jsme si naplánovali. Totiž splnit kvalifikační limity v A3 i u zbývajících dvou modelářů, Martina Hájka a Honzy Weisgerbera. Ale zatímco v házedlech naši modeláři opět dominovali, v A3 to již tak dobré nebylo. Tentokrát ani jeden modelář nestál na stupních vítězů. Několik našich soupeřů bylo prostě lepších. Ale i tak jsme byli spokojeni.

Příjemné také bylo, že jsme se potkali se spoustou známých, z nichž mnohé jsme již dlouho neviděli. Je nám moc líto, že Pražské ligy v Panenském Týnci se pravidelně neúčastníme, přestože nám je velice sympatická. Bohužel to není z časových důvodů možné. Máme spoustu jiných zájmů a povinností, které nás nutí alespoň některý víkend strávit doma.

Cestu domů jsme si zpestřili nabitím energií v chrámu v Panenském Týnci. To se asi příliš nepodařilo, protože v autech všichni, včetně řidičů, zívali. Zato druhá akce, tj. návštěva Bambuscentra v nedaleké Třebízi, nás všechny nadchla. Kdo máte rádi exotické rostliny, zahrady v japonském stylu a budete mít cestu kolem, musíte toto centrum navštívit.

V dílně jsme letadla důkladněji uložili, protože příští soutěže, pokud okolnosti vůbec dovolí, nás čekají až v květnu na letišti v Mladé Boleslavi.

Výsledková listina ZDE!

Z. Hykš

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Zdeněk Hykš. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *