Mikulášovické házedlo 2014

Při naší soutěži jsem si pochvaloval, jaké jsme měli krásné počasí. Ale snad ještě větší štěstí měli mikulášovičtí kolegové o týden později, tj. v sobotu 13. září, opět na letišti Aeroklubu Česká Lípa. Celý týden se po obloze honily mraky a chvílemi i dost silně pršelo. Také předpověď nebyla kdoví jak příznivá. A k tomu toho třináctého. Ještě při odjezdu od naší klubovny slabší povahy zvažovaly, jestli by nebylo lépe doma v posteli (ty nejslabší povahy to dokonce uskutečnily a k odjezdu se nedostavily) a ani hustá mlha a drobné mrholení nenaznačovaly, že jsme se rozhodli správně. Po překonání hřebene Lužických hor ale došlo k rapidnímu zlepšení. Ve Svoru již byla krásná viditelnost, nepršelo a před Českou Lípu jsme se dočkali prvního sluníčka. To nám s drobnými přestávkami svítilo po celou soutěž. Pršet začalo zase až v neděli nad ránem. Na letišti moc nefoukalo a tak snad jedinou výhradu můžeme mít ke směru větru. Foukalo přímo na nedaleké olšové stromořadí. To za ta léta, co do Lípy jezdíme, silně prořídlo, ale i tak představovalo pro naše modely nepříjemné síto. Odhaduji, že zhruba deset modelářů se procvičilo v lezení na stromy. Zážitek umocněný tím, že kmeny olší nejsou pro šplhání nejvhodnější.

Jak jsem zmínil výše, tentokrát nás příliš nebylo. Vešli jsme se do jednoho auta. Martin Hájek na náš popud pojal Mikulášovické házedlo jako přípravu na MČR. Během soutěže zkoušel, který model je nejlepší a tak dosažený výkon v házedlech za tím z našeho Žuchu trochu pokulhával. Jakub Smělík, který se zúčastnil teprve své druhé soutěže, spíše sbíral zkušenosti. Zkušeností na rozdávání má naopak pan vedoucí Blaschka. Tentokrát ho příliš neomezovala starost o naše svěřence a tak se mohl plně věnovat svým modelům. Příjemný je především výkon v kategorii házedel. Já už toho moc nenalétám. Poté, co mě začali přelétávat i naši nejmladší, jsem uznal, že nejlépe mi jde kibicování. Pasoval jsem se tedy do role nelétajícího manažera. Ostatních soutěžících bylo na ploše „tak akorát“, takže celé Mikulášovické házedlo spělo v příjemné a klidné atmosféře k vyhlášení výsledků. To proběhlo jako obvykle před klubovnou. Luboš Paťha rozdal diplomy, ceny, my jsme mu poděkovali a pelášili jsme domů s vědomím, že příští týden nás již čeká Mistrovství republiky mladých modelářů v Táboře.

Výsledková listina ZDE!

Zdeněk Hykš

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Zdeněk Hykš. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *