Pohár DDM 2014

Tyto závody se již několik let konají souběžně s naším Žuchem. Zahájení, včetně instruktáže soutěžících, jsme provedli společně s panem Švarcem. Dohodli jsme se na vytýčení startovišť a pak už obě soutěže probíhaly nezávisle na sobě. Je to pohár děčínského Domu dětí a mládeže, tudíž jsou vyhlášeny pouze dětské věkové kategorie házedel, větroňů A3 a F1H. Přiznávám, že tyto závody využíváme k výchově našich malých svěřenců k samostatnosti. Nechť se sami hlásí u časoměřičů a vybírají si to nejlepší „letové“ počasí. Jen občas po očku sledujeme, jestli je netrpělivý časoměřič nenutí startovat do nějaké divoké turbulence. Ale vše proběhlo k plné  spokojenosti obou stran. Všichni děčínští časoměřiči jsou rozumní pánové, s velkou tolerancí k mladým modelářům. Vždyť na závodech se spolu setkáváme již přes třicet let! No a naši svěřenci už také nejsou žádní vyplašení zajíci. Zjistili jsme, že když jim do toho mluvíme, dosažené výkony zase o tolik lepší nejsou. Což je dobře. Ještě je musíme naučit týmové práci při vypouštění větroňů, abychom my vedoucí nemuseli stále běhat po ploše a hledat zahozenou šňůru.

Děti po dvou povinných kategoriích v našem Žuchu odlétaly v Poháru DDM kategorii třetí. Každý si vybral tu sobě bližší. Obecně platí, že vilémováci milují házedla a na ty ostatní kategorie koukají trochu skrz prsty. Prý je létají jenom proto, že je do nich nutíme. Což není pravda, nebo ano, ale jen trochu. Petr Blaschka s Honzou Weisgerberem zvládli bez potíží házedla, které naopak nestihl příliš veliký pohodář Martin Hájek – vždyť na křesílku s řízkem v ruce je tak hezky! Jakub Smělík se bude muset nejprve zdokonalit v házení a proto dal přednost větroňům kategorie A3. Jak jsme dopadli, naleznete v přiložené výsledkové listině.

Výsledková listina ZDE!

Zdeněk Hykš

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Zdeněk Hykš. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *