Tábor Raná 2018

Letního modelářského soustředění mládeže a také několika „dědků“ jsem se nezúčastnil. Proto píšu jen to, co vím z doslechu:

Přípravu tábora zahájil jako obvykle pan ing Josef Bartík. Bohužel, Pepa nás o prázdninách navždy opustil. Modelařina byla jeho všechno a tak by se mu docela určitě nelíbilo, kdyby byl letošní tábor zrušen. Organizaci proto ještě během jeho nemoci převzali kolegové z varnsdorfského klubu. Nerad bych na někoho zapomněl, ale asi se o to nejvíce zasloužili pánové Mirek Procházka, Standa Rudínský a Míla Řezniček. Za náš klub se zapojil Petr Blaschka, který první týden konání tábora všemu velel. Ke zdárnému chodu přispěli i ostatní „dospěláci“, kteří dle denního rozvrhu dohlíželi na náš potěr ať již v dílně, na letištní ploše, při jídle, nejrůznějších táborových soutěžích nebo třeba u bazénu.

Dlužno říci, že Mirek Procházka zvolil přísnější režim – po celou dobu konání tábora se dbalo na důsledné dodržování denního rozvrhu. Prý to po chvíli brblání docela dobře fungovalo. Rozcvičky byly kompletní, služba si plnila své povinnosti a ani mobilní telefony, které byly k dispozici pouze v době osobního volna, dětem tolik nechyběly. Dokonce se i pracovalo v dílně. Bylo dokončeno několik rozpracovaných modelů a řada jiných začala vznikat. V soboru večer pan vedoucí Blaschka předal funkci táborového vedoucího Mirkovi Procházkovi, který se postaral o týden druhý.

Ještě organizační připomínka: Připojené fotografie pořídil pan vedoucí Petr Blaschka. Omlouvá se, ale zaznamenat spoustu táborových událostí se mu z časových důvodů nepodařilo. Já se zase omlouvám zato, že vzniklé fotografie neokomentuji. Je to prý škoda, protože po pár letech už nebudeme vědět kdo je kdo, ale GDPR je GDPR. Nejen naší firmou obchází strašák v podobě sankcí za nedodržení tohoto nařízení EU a ani někteří rodiče nejsou spokojeni, pokud jejich ratolesti pojmenujeme. Školní tabla z letošního června s rozmazanými tvářemi některých dětí jsou tomu příkladem. Nedá se nic dělat, své děti, případně jejich kamarády si musíte popsat sami.

Z. Hykš

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Zdeněk Hykš. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *