Druhý vilémovský dětský den 2019

To se ale vilémovské děti mají. Po dětském dni pořádaném obecním úřadem, se uskutečnil ještě druhý dětský den, pokud dobře rozumím, ve „školní“ režii. Opět jsme obdrželi pozvánku a opět jsme rádi vyhověli. Akce se konala v úterý 11. června odpoledne. Rodiče s dětmi nejprve absolvovali zhruba 1,5 km dlouhou trasu při které odpovídali na otázky a prověřovali tak své znalosti o Vilémovu. Chvilku to trvalo, čehož jsme využili k instalaci našeho katapultu a kontrole seřízení připravených letadel. Takže si zalétali i dospělí. A pak se začaly trousit první hloučky. Pro děti byla připravena řada disciplín, při kterých prokázaly nejenom svoji fyzickou zdatnost, ale také um a šikovnost. K dispozici jim bylo i nedávno otevřené dětské hřiště. My jsme se pochopitelně nejvíce zdržovali u svého katapultu. Proto zde bylo pořízeno nejvíce fotografií. A že se střílelo jako o manévrech. Oproti prvnímu dětskému dni dětí asi více nebylo, spíš každý zájemce absolvoval daleko více startů. Naše vystoupení bych nazval létání až do poslední třísky. Skutečně jsme do dílny přivezli pouze samé trosky. Ale nebojte se, během následující modelářské schůzky bylo vše opraveno a připraveno na další předváděcí akci.

Celé odpoledne nás trápilo více jak třicetistupňové vedro, na druhou stranu avizované bouřky nám nijak neuškodily a způsobně prošly stranou. Žízní snad nikdo netrpěl, protože obětaví pořadatelé připravili spoustu pití a ovoce. Dokonce i něco na zub se našlo. Není proto divu, že domů jsme se rozcházeli hodně pozdě navečer a s pocitem, „že se to opět povedlo“.

Z. Hykš

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Zdeněk Hykš. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *