Vánoční besídka

Vánoční besídku si kluci odhlasovali při předchozí schůzce. Protože ale při ní trochu lajdali, ne všichni stihli dokončit nové házedlo, které bychom rádi odzkoušeli již čtvrtého ledna při naší soutěži v Mikulášovicích. Kupodivu nikdo moc neprotestoval, když jsme s ostatními pány vedoucími rozhodli, že nejprve dokončíme ta házedla a až teprve pak může vypuknout předvánoční veselí. Což se stalo zhruba po hodině a půl, po, tentokrát usilovném snažení všech kluků. Zhruba v půl šesté jsme sklidili nářadí a éra ze stolů a vyložili vánoční laskominy. Znovu se ukázalo, že naše nynější děti jsou úplně jiné jak minulé ročníky. Vypukla hotová vřava. Na odbyt šly hlavně klobásky, párečky a plátkový sýr. Kdo si nepospíšil, utřel. Zbyly na něj pouze rohlíky s vánočním cukrovím, které do sebe přecpaní jedinci soukali přeci jenom s většími obtížemi. Vyjedeni jsme byli kolem šesté hodiny. Opět novinka – ukázalo se, že téměř všichni naši svěřenci jsou hudebně nadáni. Absolvovali jsme několik individuálních vystoupení Jirky a Víti Havlíčkových na flétnu, respektive kytaru a Milana Skukálka s harmonikou. Proběhlo i několik pokusů o společné vystoupení. Pravda, měl jsem pocit, že zatímco Milan se pokouší o Tichou noc, Víťa do toho míchá píseň Vánoce přicházejí. Hudební nástroje si od kluků vypůjčili i naši junioři. Rockerovi Jakubovi jsme nedovolili po vystoupení rozmlátit Víťovu kytaru, zatímco multiinstrumentalista Michal zahrál na všechno. Svůj hudební talent chtěl převést i pan vedoucí Blaschka, ale nepovedlo se mu navléci popruhy Milanovy harmoniky. Veselo bylo až k sedmé hodině. Klukům ani nevadilo, že tentokrát se nekonal tradiční turnaj ve stolním fotbalu. Radost jistě měli i obyvatelé ubytovny, pro které zvuky vyluzované na hudební nástroje určitě zněly liběji, než řev mladých fotbalistů po vstřelené brance. No a pak jsme se ještě změřili. V porovnání s loňským rokem náš správce stránek LMK Vilémov, Adam Trojan, již nevyrostl. Zůstává na svých dvou metrech a kousek. O dvacet centimetrů níže se pohybují oba naši junioři. Též v podstatě beze změny. To žáci povyrostli znatelně. Někdo o pět, jiný dokonce o deset centimetrů. Jasný důkaz, že můžeme ze skříně vyndat šablony na větší házedla.

V sedm hodin se dostavili rodiče, aby si odvezli své spokojené ratolesti. My ostatní jsme ještě trochu zahýbali s cukrovím, probrali modelářské záležitosti a také se odebrali do svých domovů. Tím byla letošní vánoční besídka ukončena.

Z. Hykš

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Zdeněk Hykš. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

2 komentáře u „Vánoční besídka

    • Děkujeme Lůďo (?) za přání. Též přejeme do zbytku roku pohodu a do nového roku jen všechno nejlepší. Z. Hykš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *