Halový Žuch 2020

Čtrnáct dní po varnsdorfské soutěži jsme se sešli ve vilémovské sportovní hale k, jak jsem později zjistil, třináctému ročníku soutěže Halový Žuch.

Sešlo se nás o trochu méně – nám i kolegům z Varnsdorfu chyběli někteří modeláři žákovských kategorií. Naopak věrní dospělí z obou klubů dorazili téměř všichni. Podpořili je tradiční účastníci – pan a paní Dlouhých z Karlových Varů, Jiří Tůma z Teplic. Po čase jsme opět u nás přivítali Pepu Kubeše z LMK Litoměřice a Honzu Meliku z Loun. Seniorskou sestavu doplnili pánové Klingora z Ostrova nad Ohří a ústecký Jiří Mihulka. Takže docela pestrá účast.

V házedlech tentokrát byli naši svěřenci varnsdorfským vyrovnanější soupeři. Trofeje si rozdělili rovným dílem. Hlavně nás ale potěšily dosažené výkony. V naší těsné hale byly určitě lepší jak minule ve Varnsdorfu. O fous se zlepšila i obě děvčata. Už se těším na děčínskou soutěž, kde našim ostrostřelcům nebude překážet vysoký strop místní tenisové haly.

Podobně tomu bylo mezi gumáčkáři. Na všechny děti obou klubů „se dostalo“, jen těch tříminutových a delších letů kdyby bylo více.

Vilémovští junioři se bohužel nedostavili. Ale omluvili se nám předem, takže je to v pořádku. To senioři se v obou kategoriích velice činili. Místa na stupních vítězů bylo možné získat jen dosažením mimořádného výkonu.

Vše proběhlo bez zádrhelů. Jediným nedostatkem soutěže bylo povětří – po západu slunce se v hale opět dost ochladilo. Doufejme, že od minule se všichni poučili, dobře se oblékli a nenastydli nám. Vadilo také nepříjemné proudění vzduchu, díky kterému dost letů, ač zahájených v levé polovině haly, končilo za sítí protější stěny. Někteří soutěžící tak neplánovaně absolvovali v rámci oprav řadu letů navíc. Přesto po sedmé hodině létali již jen opozdilci. Soutěž jsme ukončili dle plánu. Výsledky jsme počítali a diplomy vypisovali průběžně tak, jak končily jednotlivé věkové kategorie. Takže přesně v půl osmé jsme vyhlásili vítěze a začali stěhovat vybavení. V půl deváté večer jsem již byl doma. Překontroloval jsem stav lednice a poté přistoupil k druhé oblíbené sportovní disciplíně dne, gaučingu.

Vilémovskou halovou soutěž máme úspěšně za sebou a nyní nás čeká první důležitý závod sezóny, březnový přebor mládeže Libereckého kraje na letišti v České Lípě.

Výsledková listina ZDE!

Ukázka diplomu ZDE!

Z. Hykš

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Zdeněk Hykš. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *