Předvánoční polétání 2021

Po roční přestávce jsme se opět sešli ve vilémovské sportovní hale při naší tradiční soutěži halových modelů. Již loni jsme změnili termín konání této akce tak, abychom si vzájemně nepřetahovali soutěžící s kolegy z LMK Kamenné Žehrovice pořádajícími Modelářský Silvestr v Doksech u Kladna. Loni se ale nakonec nic nekonalo, takže před Vánocemi jsme se letos takto sešli poprvé. Ještě k jedné korektuře data konání došlo a to po dohodě s pořadateli MČR, se kterými jsme si prohodili oba termíny.

Takže nikoliv 18. prosince, ale již o týden dříve jsme se zájmem sledovali, jak moc se zaplní parkoviště před vilémovskou sportovní halou. Nakonec, v porovnání s rokem 2019, kdy jsme se viděli naposledy, chyběla zhruba třetina soutěžících. Dílem to bylo vinou nešťastného covidu, chybělo ale i několik modelářů, především těch mladších, z Varnsdorfu. Modelářskému Silvestru jsme se vyhnuli, modelářské výstavě ve Varnsdorfu bohužel nikoliv. Pan vedoucí Procházka musel zařídit ukončení výstavy a nebyl nikdo jiný, kdo by k nám dovezl varnsdorfské děti. To dospělých modelářů dorazilo o poznání více. Sečteno, podrženo, do obou kategorií se nakonec přihlásilo celkem devatenáct soutěžících. Jsme tomu moc rádi – mohlo to dopadnout hůře.

Bylo patrné, že většina soutěžících létat v naší hale nezapomněla. Výkony byly vesměs moc hezké. Určitě padla spousta osobních rekordů. Co se týče našich dětí, chtělo by to trochu modernizovat náš letecký park. Házedla jsou olétaná. Obě děvčata začínají a tak se celkem pochopitelně zlepšila, zato kluci létají v podstatě již tři roky to samé. A v gumáčkách A6 byla situace ještě složitější. Neohrabané dětské prsty během předchozích závodů přivodily modelům řadu zranění. Pan vedoucí vážením zjistil, že většina modelů je vinou bohatých nánosů lepidla minimálně dvojnásobně těžší jak v době jejich vzniku. Při této příležitosti si musím hluboce povzdychnout, jaká obrovská škoda je, že už nejsou k dispozici nové stavebnice modelu „Jednoduchá A6“ od pana Kaliny. Moc vydařený model. Vždyť na soutěžích s ním létá i spousta dospělých. Ukončení výroby této stavebnice je pro naše další účinkování v kategorii A6 velkou hrozbou.

Po celou dobu konání těchto závodů byl opět otevřen bar vedený paní Blaschkovou. Letos ale přišel pan vedoucí Blaschka s novou inovací – mamka sice povede provizorní bar, ale omezené množství pochutin bude pouze rozdělovat mezi zájemce. Takže pokud jsem z dálky mohl pozorovat ruch kolem pultu, děti dostaly něco malého na zub a k pití. Dospěláci si pak mohli objednat kávu a neřidiči i něco ostřejšího pro lepší vidění v hale. Což bylo účastníky soutěže kvitováno s povděkem.

Ačkoliv je naše hala v porovnání s tou děčínskou minimálně třetinová, myslím, že naše Předvánoční polétání bylo dobrým tréninkem před hlavní soutěží sezóny, MČR halových modelů v Děčíně, konané o týden později. Soutěž jsme ukončili dle plánu v sedm hodin večer. Vyhlásili jsme výsledky a předali ocenění nejlepším. Těm dvěma poškozeným modelářům se ještě jednou omlouvám. Opravdu to bylo nepozorností, nic jsem během závodů nepil. Napraveno bude v Děčíně. Nakonec jsme poklidili, zhasli a rozešli se do svých domovů s tím, že ve Vilémově se s mnohými z Vás znovu uvidíme při naší „venkovní“ soutěži Nejsevernější házedlo, která by dle plánu měla začít 8. ledna 2022. Též s ročním odkladem. A také se již těšíme na Halový Žuch 2022, naplánovaný na 26. února.


Výsledková listina ZDE!

Za LMK Vilémov      Zdeněk Hykš

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Zdeněk Hykš. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *