Náš Pepa

Druhého srpna to budou již dva roky, co nás opustil náš kolega a velký kamarád Pepa Bartík. Předseda LMK Varnsdorf, tedy „Náčelník“ modelářů z východní části Šluknovského výběžku, který ale toto rozdělení nikdy neuznával. S radou a pomocí ochotně přispěchal i nám, modelářům z druhého konce výběžku. Jsme sice samostatný klub, ale Pepu jsme vždy brali jako svého. Však jsme jej také v žertu nazývali „Naším ideovým vůdcem“.

Musím zdůraznit, že po jeho odchodu jsme měli trochu obavy, co bude s varnsdorfskými modeláři dál, naštěstí to byly obavy zbytečné. Mirek Procházka to s kolegy zvládnul na jedničku. Přesto se nám po Pepovi moc stýská. Třeba po jeho optimistickém halekání během soutěží, kdy zvládnul ukočírovat tlupu mladých modelářů, odlétat vlastní kategorie a ještě si popovídat s modelářskými přáteli. Chtěl bych nám všem proto Pepu připomenout několika fotografiemi. Nejprve fotokopiemi z naší kroniky, později fotografiemi z digitální éry. Těžko se z té záplavy vybíralo a to chybí několik let fotografování na barevné negativy. To jsem zpracovat nezvládnul, za což se Pepovi omlouvám. A ještě upozornění – všimněte si prosím, že na většině fotografií je Pepa obklopen mladými modeláři. To nebyl žádný záměrný výběr, tak to totiž bylo vždy.

 

Za LMK Vilémov Zdeněk Hykš

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Zdeněk Hykš. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *