Nejsevernější házedlo 2024 – 1. a 2. kolo

Začít musím jako obvykle počasím, speciálně naším asi největším nepřítelem – větrem. Dlouho dopředu bylo jasné, že tentokrát foukat bude. Přesto jsme se se s kolegy z Varnsdorfu domluvili, že toto dvojkolo pokud možno odlétáme. Alespoň s malými dětmi. Neradi bychom, podobně jako v loňském roce, poslední (únorové) dvojkolo, z důvodu nejrůznějších odkladů, absolvovali až v květnu. Předběžnou dohodu ze středu týdne jsme si potvrdili v sobotu ráno. Pak už jsme začali shánět své ovečky a nakládat házedla. Nám, Vilémovským a Karlínským stačil jeden vůz, protože většina našich členů bydlí v Mikulášovicích a na soutěžní plochu dorazila samostatně z druhé strany. Při příjezdu na parkoviště jsme zvědavě pokukovali, kolik se nás nakonec sešlo. Náš páteční odhad devíti aktivních soutěžících byl nakonec ještě o dva modeláře vylepšen. Žádná sláva, ale také ne žádný propadák. Celkové skóre pak bylo:

  • čtyři mladší žáci
  • tři starší žáci
  • tři junioři
  • jeden senior
  • čtyři časoměřiči
  • šest členů doprovodu
  • čtyři psi

Časoměřičů jsme měli dostatek, což byl předpoklad, že brzy skončíme. Nakonec ani ten „průvan“ nebyl nijak hrozný. Foukal vítr do čtyř metrů, který chvílemi zesiloval v poryvech až na osm metrů. Na druhou stranu se ale dala „vyčekat“ poměrně dlouhá okna, kdy nefoukalo téměř vůbec. Děti stihly v pohodě obě kola, dnes jediný a náš nejvýkonnější senior – diskař, Standa Rudínský, zvládl jedno kolo. Což ale bylo způsobeno nejenom povětřím, díky kterému se dost naběhal, ale také časovou ztrátou, protože se musel věnovat svým čtyřem malým svěřencům. Kdo z dětí měl hotovo, mohl se svými rodiči vyrazit domů. Vyhlašování dílčích výsledků na ploše neprovádíme. Jak kdo dopadl, se soutěžící dozvědí z elektronicky zasílané výsledkové listiny. Celkové výsledky vyhlašujeme až po absolvování šestého kola. V posledních několika letech jej provádíme v salónku lipovské restaurace U Pytláka.

Takže první dvojkolo máme úspěšně za sebou. Sejít bychom se měli na stejném místě opět za čtrnáct dní. Snad nám počasí opět popřeje dobré letové podmínky.

Výsledková listina 1. a 2. kola ZDE!

Za LMK Vilémov               Z. Hykš

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Zdeněk Hykš. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *