Nejsevernější házedlo 2024 – 3. a 4. kolo

Dnes jsme provedli první odklad modelářské soutěže v tomto roce. Naštěstí jen o jeden den. Standardní problém, totiž silný vítr obtěžující již několik dní obyvatele celé České republiky, se podle předpovědi v neděli skutečně zmírnil. Neváhali jsme a sobotní dvojkolo našeho Nejsevernějšího házedla posunuli o zmíněný jeden den. A dobře jsme udělali. Od úterý vítr opět nabírá na síle a jak se zdá, následující sobotu, kterou jsme také zvažovali jako vhodný termín pro odklad, to lepší nebude. Prý se přidá i voda.

Přes poměrně slušné počasí nás na ploše moc nebylo. Projevila se velká nemocnost, také jiné aktivity (lyžařský pobyt na horách), „silný magnetizmus“ nedovolující modeláři vylézt z pelíšku dříve jak k obědu a nechyběla ani tradiční návštěva bohatého příbuzného. Kdo se ale dostavil, užíval si poměrně hezkého počasí. Snad jen velké stromy, které vytvářely dost velké turbulentní proudění, nám kazily celkový dojem. Občas letící model připomínal známou hlášku o nudli v bandasce. Na druhou stranu jsme tentokrát netrefili ani jednou sloup nebo dráty vysokého napětí. Modeláři si proto dnes na tuto překážku nemohli stěžovat. Na rozdíl od minulého dvojkola, během kterého kluci dokonce vymysleli nový výraz „Bermudský čtverec“. Vedle minimálně pěti karambolů se zmíněnými „kandelábry“ a dráty vysokého napětí jsme totiž přišli o tři házedla, která se ztratila ve vedlejším smrkovém hájku. Dobrá zpráva je, že odpoledne, za pomoci stále zesilujícího průvanu, se svolením majitele ke vstupu na pozemek, na kterém se  zmíněný lesík nachází a dlouhé tyče nám „Bermudský čtverec“ všechna tři házedla, byť mírně „pocuchaná“, vydal zpět.

Skončili jsme ještě před polednem. Za čtrnáct dní je naplánováno třetí dvojkolo. Bohužel jsme se trefili do začátku jarních prázdnin v děčínském okrese. A tak nás někteří rodiče upozornili, že se svými ratolestmi zamíří do hor. Je to škoda, ale nedá se nic dělat. Ono nám zimní počasí již řadu let mnoho víkendů vhodných k létání a tedy k možnému přesunu modelářských závodů nenabízí. Nehledě na to, že se blíží hlavní sezóna, během které budeme muset zvládnout spoustu jiných soutěží. Bylo by škoda, kdybychom salónek v restauraci U Pytláka, kde Nejsevernější házedlo zakončujeme, nezaplnili. Uvidíme za čtrnáct dní.

Výsledková listina 3. a 4. kola ke stažení ZDE!

Za LMK Vilémov               Z. Hykš

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Zdeněk Hykš. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *