Josefovské létání 2024

Týden po přeboru mládeže Středočeského kraje jsme zamířili do Děčína, na zřejmě na dlouhou dobu poslední halovou soutěž letošního roku. Sestava byla tradiční, vedle Jirky a Šimona se zapojil také minule nemocný Ivan. Škodováci zůstali doma. Potíže s brzkým vstáváním, přípravu na následující náročný týden ve škole a obavu z horších výkonů v hale blíže komentovat nehodlám. Nově se k výpravě připojil náš nový člen, žák druhé třídy ZŠ, Toník.

Soutěž začala jako obvykle kategorií halových házedel. Dobře, že jsme s sebou vzali Tondu. V početné družině mladších žáků z Varnsdorfu se určitě neztratil. Nakonec z toho bylo krásné druhé místo. Naopak Jirka se přesvědčil, že ne každý den je posvícení. Po skvělém výkonu na našem Halovém Žuchu tentokrát zalétal se stejným modelem o poznání hůře. Jirka usilovně trénoval, ale s každým hodem (bylo jich snad padesát) to bylo horší a horší. A nedal si poradit. Musíme při nejbližší schůzce v klidu probrat, kde se stala chyba. Naproti tomu naši „salámisti“, totiž Šimon s Ivanem, tréninkovými hody šetřili. Jeden, dva pokusy a když zjistili, že jejich modely létají, vrátili se na stanoviště ke svým mobilům střílet vesmírné obludy. Ivana jsme hodnotili velmi dobře, Šimona skvěle. Na jako obvykle výtečné výkony seniorů jsme se tentokrát dívali zhruba ze středu celkové výsledkové listiny.

Následovala kategorie gumáčků, tedy A6. Zde nám to Varnsdorfští vrátili i s úroky. Zatímco my se tradičně plácali pod třemi minutami na jeden let, varnsdorfské děti je poměrně často překračovaly. Že bychom z toho měli nějaké mindráky, se říci nedá, ale rádi bychom byli alespoň trochu důstojnějšími soupeři. Prozatím jsme vymysleli dva důvody, proč tomu tak je. Varnsdorfské děti mají jednak Mirka Procházku, kterému se daří vše, na co sáhne a pak asi lepší gumu. Potěšilo nás alespoň to, že naše modely již po vypuštění strmě nestoupají pod střechu haly, aby se zde po většinu letu otloukaly o strop. Většinou to byly povlovné stoupací kruhy s tím, že kolikrát jsme střechy ani nedosáhli. Že by opravdu ta guma? A Jirka si alespoň částečně spravil náladu vítězstvím v interní soutěži vilémovských modelářů. Pana vedoucího Blaschku nepočítám. Ten znovu obhájil pozici absolutně nejlepšího Vilémováka, byť v konkurenci velmi zdatných soupeřů ani jeho, na naše poměry slušný výkon, nestačil na lépe než deváté místo. Mezi gumáčkáři a to v kategorii A6 i P3, byly opět k vidění skvělé výkony.

No a pak jsme se už jen sbalili, převzali ceny a vyrazili podél Labe domů.

Výsledková listina ZDE!

Za LMK Vilémov               Z. Hykš

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Zdeněk Hykš. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *