Nejsevernější házedlo 2017, první a druhé kolo

Přestože v celé ČR a okolí panují třeskuté mrazy, dohodli jsme se, že první dvojkolo Nejsevernějšího házedla uspořádáme v řádném termínu. Předpověď počasí sice hlásila mráz pod deset stupňů, zato však mírný vítr. Drobný ústupek jsme my, vilémovští, udělali v prohlášení, pokud se rodiče budou zdráhat svěřit nám do této zimy své ratolesti, nebudeme protestovat. Nakonec této úlevy využil pouze Michal Jiřinec. Oceňuji, že ostatní naši chovanci dorazili včas a v dobré náladě. Trochu jsem doufal, že se ukáže sluníčko a srazí teplotu blíže k nule. Sluníčko se ale nekonalo. Celý den bylo zamračeno, takže až do půl jedné jsme si užívali desetistupňového mrazu. Ale na druhou stranu alespoň tolik nefoukalo. I tak trpěli všichni – časoměřiči si stěžovali na nedostatek pohybu, soutěžící pak hlavně na sněhovou pokrývku. Nahoře v Mikulích leželo minimálně třicet centimetrů sněhu, ve kterém se soutěžící pohybovali jak v mazlavém blátu. Kdo musel pro svůj model dále, mimo postupně vyšlapávané cestičky, jistě spálil mnoho tukových zásob uložených během vánočních svátků. Utěšovali jsme se, že zima v našich krajích není stálá a tak za čtrnáct dní budeme při třetím a čtvrtém kole běhat po holé louce a nebo alespoň  po silně slehlém sněhu.

K vlastní soutěži – přestože jsme s ohledem na velkou zimu začátek soutěže o hodinu posunuli, scházeli jsme se velmi pozvolna. Poslední účastníci dorazili ve chvíli, kdy již bylo létání v plném proudu. Takže slavnostní nástup, fotografování a „ohňostroj“ pana vedoucího Blaschky z vyšetřených silvestrovských zásob jsme raději nechali na příští dvojkolo. Na soutěžících bylo vidět, že své modely dlouho nedrželi v ruce. Výkony byly průměrné, u některých výtečníků i poslabší. Ale proto Nejsevernější házedlo pořádáme. Na „velké“ soutěže už budeme všichni řádně rozlétáni.

Po skončení soutěže jsme se rychle sbalili a mazali domů. Vyhlášení provádíme až v únoru, po šestém kole.

Výsledková listina ZDE!

Z. Hykš

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Zdeněk Hykš. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *